Digital Classicist

http://www.digitalclassicist.org/

Digital Classicist -verkkosivusto on tarkoitettu tutkijoille ja opiskelijoille, joita kiinnostaa humanistisen alan tietotekniikan soveltaminen antiikintutkimukseen. Sivuston päätehtävä on tarjota ohjeita ja neuvoja laajemmissa teknisissä kysymyksissä. Lisäksi sivuilla kerrotaan tapahtumista, julkaisuista (painetuista ja verkkojulkaisuista) sekä alan muusta kehityksestä. Digital Classicistiin otetaan aineistoa sillä perusteella, mikä sen avustajia ja erityisesti sen toimittajia kiinnostaa.

Etusivulla on kommentoitu lista antiikintutkimuksen projekteista, joissa käytetään tietotekniikkaa, ja linkkejä avoimesti saatavilla oleviin työkaluihin, joista on hyötyä tällaisille projekteille. Verkkosivuilta pääsee myös Digital Classicist -wikin usein kysyttyjen kysymysten listaan.

Haluamme saada aikaan käytännön työyhteisön, joka on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, riippumatta teknisistä taidoista tai käyttökielestä. Yleinen periaate on, että sivuston tärkeimmät osat ja keskustelujen yhteenvedot käännetään, kun se on mahdollista, tärkeimmille antiikintutkimuksessa käytetyille kielille: englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja italiaksi.

Digital Classicistiä ylläpitää Lontoon King's Collegen Centre for Computing in the Humanities.

   Deutsch    English    Ελληνικά    Français    Hrvatski    Italiano    Nederlands